Z'ANDvillas
Domein De Groote Duynen

DE GROOTE DUYNEN

Noord-Beveland

Domein De Groote Duynen

 

Welkom
thuis in
Zeeland

 
 

Zeeland is hip, op een eigen ongedwongen manier. Zeeland is écht. Hier doen we een stapje terug. Hier kun je gemakkelijk en vrij bewegen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is tegelijkertijd heel bijzonder. Hier kun je jezelf zijn, op adem komen.

​Noord-Beveland, het kleinste eiland van de provincie, is altijd zichzelf gebleven. De verbondenheid met de zee, water en wind, heeft ons karakter bepaald. De weerbarstige elementen vormen de contouren van dit unieke landschap. De Oosterschelde met zijn heldere water en strandjes grenzend aan natuurgebieden, de rustige kilometerslange Noordzeestranden en het dynamische watersportparadijs het Veerse Meer.  De omliggende steden en dorpen hebben hun eigen karakter. Er valt hier altijd wel iets te ontdekken.

Op slechts een goed uur rijden vanaf de Randstad,  twee uur vanaf het Duitse Ruhrgebied en op drie kwartier rijden van Antwerpen, ligt hier een bijzondere plek om tot rust te komen, te ontsnappen uit de hectiek van alledag.

​Maak kennis met de unieke plekjes op het eiland Noord-Beveland. 

 
 
 
 
 

Kaart

 
 
 

Domein De Groote Duynen


De villa's bevinden zich op het domein De Groote Duynen, een nieuw natuurgebied waarin het duinlandschap van De Banjaard langzaam overvloeit in het uitgestrekte natuurgebied De Schotsman. De verbondenheid met de natuur geeft een bijzondere dimensie aan deze plek. Hier ervaar je het ultieme eilandgevoel, hier kom je tot rust. 

De villa’s aan de Duinvallei liggen in een reliëfrijk duinlandschap met ruime percelen omgeven door duinstruweel. In het lager gelegen deel van het natuurgebied zijn de villa’s allemaal op het water georiënteerd. Wuivende rietoevers met doorkijkjes omzomen het water. De glooiingen en het duinstruweel creëren een eigen plek per villa. Aan de zuidkant geniet u van prachtige vergezichten over het uitgestrekte polderlandschap.

Lees meer

Plattegrond Domein De Groote Duynen

 
 
 

Slow living aan de Zeeuwse kust

 
Veerse Meer
 

Veerse Meer

Het Veerse Meer biedt ruim 2030 hectare ongerepte natuur en is één van de bekendste gebieden van Zeeland. De fanatieke watersporter waant zich aan het Veerse Meer in een waar paradijs! Het meer is een ideale plek om te windsurfen en te varen.

 
 
 
Banjaardstrand
 

Noordzeestrand De Banjaard

Het Banjaardstrand is één van de breedste en schoonste stranden van Nederland en bevindt zich op enkele minuten loopafstand van uw villa. Het strand is een echt familiestrand, waar u met het hele gezin kunt genieten van een stranddag. 

 
 
 
Natuurgebied Zeeland
 

De inlagen van Noord-Beveland

Op Noord-Beveland zijn verschillende inlagen te vinden. Maak een wandeling door de Zeeuwse natuur en spot vele verschillende vogelsoorten. Bij de inlaag keihoogte groeit de zeldzame blauwe zeedistel op lage duintjes, gevormd toen getij nog vrij spel had. 

 
 
 
 

Natuurgebied de Schotsman


De verbondenheid met het naastgelegen natuurgebied De Schotsman geeft een bijzondere dimensie aan De Groote Duynen. Dit oergebied is gevormd door wind en water, in tijden waar eb en vloed nog vrij spel hadden. Een geweldig landschap van uitgestrekte graslanden met wilde orchideeën, afgewisseld door bos en struweel grenzend aan het Veerse Meer. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme en nodigt uit voor een verkenningstocht. Maar een absolute aanrader is een vroege ochtendwandeling. Er hangt een sluier van nevel boven de graslanden. Ontelbare vogelsoorten, reeën en Schotse Hooglanders ontwaken op de schorren en duintjes. U waant zich mijlenver van de bewoonde wereld en bent getuige van de natuur op haar mooist.

Reserveer een natuurwandeling met de boswachter of verken dit prachtige gebied op eigen houtje en volg de gemarkeerde wandelroutes.

Bekijk wandelroutes

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nationaal park de Oosterschelde


Geen dag is hetzelfde in dit grootste Nationaal Park van Nederland. In dit dynamische gebied viert de natuur hoogtij. Bijzonder planten en dieren hebben hier een plekje gevonden. Zeehonden voelen zich prima thuis in de Oosterschelde. Er zijn er zeker zo’n 100 te vinden. Met laag water kunt u ze met een beetje geluk zien zonnen op de zandplaten. Strandjutten, natte laarzentochten over de slikken, kajakken, snorkelen of duiken. Ontdek de verrassingen rond de vloedlijn en de prachtige onderwaterwereld. Vergeet ook niet de prachtige, kleine privéstrandjes! Er worden talloze activiteiten georganiseerd op of rondom de Oosterschelde.

Ontdek de Oosterschelde