Z'ANDvillas
Veerse Meer Zeeland Nederland

Noord-Beveland

 
 

Noord-Beveland

Noord-Beveland is het kleinste eiland van de provincie Zeeland. Het eiland is de perfecte bestemming voor wandelaars, fietsers en watersporters. Ontdek de authentieke dorpjes en geniet van de weidse vergezichten. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme.  

Waar u ook bent, het water is altijd dichtbij. De Noordzee met haar uitgestrekte stranden, waar u urenlang kunt wandelen. De Oosterschelde met idyllische strandjes waar u zeehonden kunt spotten. Of het bruisende Veerse Meer met al haar watersportmogelijkheden. 

Noord-Beveland vakantie
 
 

Inlagen van Noord-Beveland

De inlagen van Noord-Beveland zijn gecreëerd als bescherming tegen de zee, maar zijn tegenwoordig vogelrijke natuurgebieden met afwisselende landschappen van grasland tot rietvelden en open water. De inlagen van Noord-Beveland bevinden zich aan de noordkust, tussen de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. 

 

Vlietepolder

Een prachtig landschap met uitgestrekte rietvelden en eilandjes gevormd door veenmos. Een bijzondere verschijning in Zeeland, omdat de ondergrond vaak te zout is voor veenmos.  

Keihoogte

Inlaag Keihoogte bestaat voor ongeveer de helft uit open water. Ontdek hier de zeldzame blauwe zeedistel op de lage duintjes of bezoek de kijkhut en spot verschillende vogelsoorten.

's Gravenhoek

Kijk uit over de drie vogeleilandjes vanaf het uitzichtpunt op de dijk of bezoek de kijkhut. Tussen het riet en op de plas spot u verschillende vogel- en eendensoorten. 

Oesterput

In het buitendijkse gebied vindt u schorren en slikken. In het binnendijkse gebied is een vogeleiland gerealiseerd, waar jaarlijks meer dan 100 vogels broeden. 

 

Wilt u meer ontdekken over de inlagen van Noord-Beveland. Boek dan een wandelexcursie (duur: 2,5 uur) en wandel met een gids langs de verschillende inlagen en leer meer over het ontstaan van de inlagen en de verschillende plant- en diersoorten die hier leven. Tip: neem een verrekijker mee.

 
 

 

Wandelen op Noord-Beveland

Op Noord-Beveland vindt u vele natuurgebieden die een wandeling waard zijn. Ga op ontdekkingstocht in de natuur, spot wilde dieren en ervaar de rust en ruimte van het eiland. 

 

Natuurgebied Goudplaat

Van voormalige zandplaat naar natuurgebied. Natuurgebied Goudplaat is ontstaan door de aanleg van de Veerse Gatdam. Volg de blauwe route en wandel langs grote waterpartijen, door loofbos en langs de oevers van het Veerse Meer. De route loopt door begrazingsgebied, dus wie weet staat u wel oog in oog met Galloway runderen of Prezwalski paarden. 

Natuurgebied De Schotsman

Geen comfortabele paden, maar wel de mooiste plekjes ontdekken? Volg dan de groene route. Wandel door een afwisselend landschap van uitgestrekte graslanden met wilde orchideeën, door bos en struweel grenzend aan het Veerse Meer. In dit natuurgebied leven ontelbare vogelsoorten, reeën en Schotse Hooglanders. 

 

Yoga

 

De onbewoonde eilandjes van het Veerse Meer

In het Veerse Meer liggen 17 onbewoonde eilandjes, waarvan 5 speciaal voor vogels. Ga eilandhoppen op het Veerse Meer en ontdek de eilandjes. Wie weet spot u zelfs damherten of konikspaarden.  

De Middelplaten

Midden in het Veerse Meer, tegenover Wolphaartsdijk, vindt u de Middelplaten. Drie zandplaten waar vogels broeden en bijzondere plantsoorten, zoals zeekraal en blauw kweldergras, te vinden zijn. Het eiland is alleen te bezoeken met een excursie. U kunt deze prachtige natuur wel van een afstandje bewonderen. Huur een boot of kano en vaar aan de Middelplaten voorbij. 

De Haringvreter

Dit eiland dankt zijn naam aan de zeehonden, 'haringvreters', die vroeger op dit eiland verbleven. Tegenwoordig bestaat dit eiland voornamelijk uit bos en weidegebied en heeft u hier de kans om damherten te spotten. Maak een wandeling over het eiland en geniet van de prachtige natuur. 

Aardbeieneiland

Aardbeieneiland was vroeger een zandplaat. Tijdens het creëren van het Veerse Meer werd voorspeld dat dit eiland vanzelf zou wegspoelen. Dit bleek niet het geval. Tot op de dag van vandaag kunt u dit unieke stukje natuur in het Veerse Meer bezoeken.

 
 
Paarden Middelplaten Veerse Meer vakantie Zeeland