Z'ANDvillas
Veerse Meer Zeeland Nederland

Veerse Meer

  • Luxe vakantievilla's aan het water
  • Op korte afstand van het Veerse Meer
  • Oneindig veel watersportmogelijkheden
 

Het Veerse Meer: ontstaan door de bouw van de Zandkreekdam en de Veerse Gatdam en één van de bekendste natuurgebieden van Zeeland. Dit Natura 2000-gebied is met ruim 2030 hectare ongerepte natuur erg geliefd gebied bij natuur- en watersportliefhebbers. Het meer is ongeveer 22 kilometer lang en biedt vele onbewoonde eilandjes met wandelgebieden en speelweides, welke u kunt ontdekken tijdens een dag eilandhoppen op het Veerse Meer. Op eiland De Haringvreter heeft u zelfs de kans om oog in oog te staan met damherten en op de Middelplaten bij Wolphaartsdijk kunt u konikpaarden spotten. Ook zijn er 5 eilandjes speciaal voor vogels, waar zij kunnen rusten en broeden. 

Aan de oevers van het Veerse Meer vindt u verschillende natuurgebieden waaronder De Schotsman en Goudplaat. Deze natuurgebieden zijn zeker een wandeling waard. Natuurgebied De Schotsman staat bekend vanwege de bijzondere orchideeën, die in juni en juli de velden kleuren. Maar ook de graslanden, waar de Schotse Hooglanders grazen, maken dit gebied extra speciaal. In natuurgebied Goudplaat wandelt u langs grote waterpartijen, waar vele vogelsoorten te vinden zijn. En langs de graslanden waar przewalskipaarden en runderen grazen.

 

Watersport op het Veerse Meer

In Zeeland is er overal om u heen water te vinden. Logisch dat het een geliefde vakantiebestemming is voor watersportliefhebbers. Het Veerse Meer is binnen handbereik vanuit uw luxe vakantievilla aan de Zeeuwse kust. Heerlijk ontspannen op het water? Dan is eilandhoppen op het Veerse Meer echt een aanrader. Zin in meer actie? Ga dan waterskiën, surfen of kitesurfen. 

 
Vakantie watersport Veerse Meer

Eilandhoppen op het Veerse Meer

Kom tot rust tijdens een dag op het Veerse Meer. Huur een sloep of zeilbootje en ga op ontdekkingstocht. Het Veerse Meer is een kunstmatig brakwatermeer dat is ontstaan door de aanleg van de Veerse Gatdam. Er zijn maar liefst 17 eilandjes te vinden, waarvan er 5 speciaal voor de vogels zijn. Alle andere 12 eilandjes kunt u met de boot bezoeken. Geniet hier van de rust; de geluiden van vogels en een heerlijke picknick. Op sommige eilanden heeft u zelfs kans om konikspaarden of damherten te spotten. Eilandhoppen is een unieke manier om het Veerse Meer te beleven.

 

Kanöen

Huur een kano bij Kanoa en maak een mooie tocht op het Veerse Meer. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een kanosafari en onder begeleiding het Veerse Meer te ontdekken. Het Veerse Meer bruist van de watersporters bij mooi weer. Verken de onbewoonde eilandjes en geniet van de prachtige omgeving. Weg van de drukte en op zoek naar rust? Maak dan een kanotocht over de Pietkreek. Een smalle zijarm van het Veerse Meer en enkel te bereiken met een kano of SUP. Geniet van de geluiden van de natuur en kom tot rust.  

Windsurfen

Surschool Veerse Dam ligt op slechts enkele minuten lopen van uw vakantievilla in Zeeland. Deze surfschool is een begrip in Zeeland. Zij bieden cursussen voor kinderen, volwassenen, beginners en gevorderden. Liever eerst een keer uitproberen? Het is ook mogelijk om een proefles te boeken. Ook Windfoilen kan hier beoefend worden. Zweef over het water met deze nieuwe vorm van windsurfen. Er is wat ervaring voor nodig, maar het is gemakkelijk te leren. Een leuke nieuwe uitdaging. 

Suppen

Een soort surfen, maar net even anders. Iedereen kan het leren! Leer alle tips en tricks bij Vertigo. Het Veerse Meer is vlak en rustig en daarom perfect voor beginners. De gevorderden kunnen met de SUP de zee op om daar de golven te trotseren.  

Aquapark

Leef je uit in de speeltuin op het water van watersportcentrum de Schotsman. Een leuk parcours met uitdagende obstakels zoals een evenwichtsbalk en piramide. Waterpret gegarandeerd! 

Kitesurfen

Tijd voor een beetje actie! Leer kitesurfen op het strand van Vrouwenpolder en behaal een internationaal erkend VDWS certificaat. Vertigo is de enige kitesurfschool in Zeeland die supervisie lessen aanbied.  

Waterskiën en wakeboarden

Ga waterskiën of wakeboarden bij watersportcentrum de Schotsman. Er zijn 2 waterski-kabelbanen aanwezig. Vlieg over het water met een snelheid van 30 km per uur. Een leuke ervaring voor jong en oud! 

 
Veerse Meer Zeeland vakantievilla watersport