Luxe villa's op De Groote Duynen in Zeeland

Locatie De Groote Duynen

De luxe vakantievillas van De Groote Duynen liggen op steenworp afstand van het Noordzeestrand de Banjaard. De verbondenheid met het naastgelegen natuurgebied De Schotsman geeft een bijzondere dimensie aan deze plek. Hier vind je geen massa of pretentieuze hotspot. Dit is een plek om lief te hebben, waar je jezelf kunt zijn in volledige harmonie met de natuur.

 

De Groote Duynen is geïnspireerd op het naastgelegen park de Oude Banjaard, waar de architectuur van een zomerhuisje aan zee en de vakantiesfeer van de zestiger jaren nog zo levendig aanwezig is. De vakantievillas op De Groote Duynen zijn voorzien van alle luxe en comfort en creëren de beleving van het wonen in de duinen. De subtiele architectuur laat het licht van het eiland in alle leef- en slaapvertrekken binnen. De ingetogen schoonheid van het Zeeuwse landschap met de heftige elementen van het water, storm en licht geven een bijzondere allure aan de minimalistische architectuur van de villa’s op De Groote Duynen.

 

 

 

   

Ligging van de woningen

De vakantiewoningen liggen in het duinlandschap aan waterpartijen waardoor ze deel uit maken van de natuur. De op het zuiden gelegen vakantievillas aan de Waterlijn (de even nummers) hebben een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap. Let op: de villa’s met de oneven Duinvalleinummers: 1 ,3 ,4 ,17 en 19 kijken uit op bouwactiviteiten. Ook die villa's aan de Waterlijn 19, 21, 22, 24, 26 en 28 kunnen mogelijk last hebben van de bouwactiviteiten. 

 

De exclusieve villas die op het westen zijn gelegen kunnen genieten van de prachtige zonsondergangen. De bochtige wegen en paden, met een sterk groen karakter, golven soepel mee met het duin reliëf. In dit lagere deel van het natuurgebied zijn de villa’s allemaal op het water georiënteerd. Wuivende rietoevers waarin op tal van plaatsen doorkijkjes zijn uitgespaard omzomen het water. Ook hier is sprake van een reliëfrijk terrein met inheemse duinplanten.

 

Overal is goed gelet op de privacy aspecten. De glooiingen en het duinstruweel creëren een eigen plek per villa. Dit prachtige landschap sluit aan op de duinen van het Noordzeestrand, het Veerse Meer en het uitgestrekte natuurgebied van De Schotsman. Aan de zuidkant heeft u prachtige vergezichten over het grote open poldergebied.

 

 

 

 

Fases van De Groote Duynen

Het eiland van de eerste fase is afgesloten van het gebied waar nog werkzaamheden worden verricht zodat er zo min mogelijk overlast is van de realisatie van de andere fases.

 

De infra voor het duinlandschap is reeds gerealiseerd. Bij de volgende twee fases zullen de

verschillen in bouwhoogte wel vijf meter bedragen, waardoor het gebied een gevarieerd karakter heeft. Het duinlandschap heeft toppen tot wel 10 meter hoog.

 

De derde fase met de hoger gelegen villa’s bieden een majestueus uitzicht over het natuurgebied De Schotsman. De woonsfeer wordt hier volledig door de duinen bepaald en het reliëf met struweel en helmgras loopt door tot aan de villa’s. Vanuit uw woning en vanaf het terras waant u zich dan ook midden in de natuur.

 

Een woning kopen op De Groote Duynen? Kijk hiervoor bij Ruiterplaat Makelaardij.

 

 

Landschapsarchitect aan het woord

 

“Voorafgaand aan de bouw van de bijzondere vakantiewoningen is eerst het reliëf van het nieuwe natuurgebied volledig aangelegd. De duinen krijgen toppen tot wel 10 meter hoog, waarachter de rijksweg N57 volledig schuil gaat. De woningen worden echt in het duinlandschap gebouwd, waardoor ze deel uitmaken van de natuur. Ook de bochtige wegen en paden die een sterk groen karakter krijgen, golven soepel mee met het duinreliëf. Aan de noordzijde komen de hoogste duinen voor. De woonsfeer wordt hier dan ook volledig door de duinen bepaald. Het natuurlijke duinlandschap dat bestaat uit een met struweel en (helm)gras begroeid reliëf loopt door tot aan de woningen. In het lagere deel van het natuurgebied zijn de woningen allemaal op water georiënteerd. Op tal van plaatsen zijn doorkijkjes uitgespaard. Overal is goed gelet op de privacy aspecten. Het duinstruweel definieert in combinatie met het overal doorlopende golvende reliëf een eigen plek per woning zonder dat erfafscheidingen, die menig vakantiepark ontsieren, noodzakelijk zijn.”