Z'ANDvillas
Wandelen natuur vakantiehuis Kamperland Zeeland Nederland

Mooie wandelingen in de omgeving

Kom tot rust en geniet van de Zeeuwse natuur tijdens uw verblijf bij Z'ANDvillas. Maak uw hoofd leeg tijdens een wandeling door de prachtige natuur in de omgeving van uw vakantievilla. Een prachtige wandeling over het strand bij zonsondergang, of wandel door natuurgebied De Schotsman of Oranjezon. Kom oog in oog te staan met Schotse Hooglanders of wilde paarden. Neem de tijd om de omgeving te ontdekken en te genieten van het mooie landschap.

Natuurgebied De Schotsman

Natuurgebied De Schotsman ligt op loopafstand van uw luxe vakantievilla. Wandel door het natuurgebied, langs de schorren en duinen waar de Schotse Hooglanders grazen. Deze wandeling duurt ongeveer 6km. Er zijn geen comfortabele paden, maar zo ontdekt u wel de mooiste plekjes. Op aanvraag kunt u deze wandeling ook samen met een boswachter maken. 

Boek een wandeling met boswachter
 
Wandelen Oranjezon natuurgebeid paard Zeeland

Natuurgebied Oranjezon

Tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle vindt u Natuurgebied Oranjezon. Vroeger een waterwingebied, maar tegenwoordig een prachtig natuurgebied met afwisselende landschappen. Wandel door de bossen, de duinen en over het strand. Geniet van de mooie natuur die Natuurgebied Oranjezon te bieden heeft. Wie weet spot u wel wilde dieren zoals paarden, runderen en herten. De blauwe wandelroute biedt hiervoor de beste kansen. 

Nog even nagenieten van uw wandeling door dit mooie natuurgebied? Breng dan een bezoek aan Uitspanning Oranjezon. Hier kunt u genieten van een drankje op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen of tussen de dieren op de kinderboerderij. 

Wandelen over de stadswallen van Veere en door het Veerse bos 

Deze wandeling is een echte aanrader. Vanaf de stadswallen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Veere en over het Veerse Meer. Onderweg komt u verschillende bankjes en hekjes tegen, waarop meer informatie staat over het verleden van Veere. 

Door de knooppunten die u kunt volgen, kunt u de route zo lang of kort maken als u zelf wilt. Heeft u nog geen genoeg van de mooie omgeving van Veere? Vervolg uw wandeling in het Veerse bos. 

Hier zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. De blauwe route is een favoriet. Wandel via verschillende bruggen en beklim de uitkijktoren. Een erg leuke route voor kinderen. 

Kasteel Westhove

Maak een wandeling door de Manteling van Walcheren langs waterpartijen, door de duinen en door lanen omzoomd door bomen. In deze omgeving is veel historie te beleven. Bezoek het Middeleeuwse kasteel Westhove, of volg de slingerpaadjes en ontdek sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij dieren. Er zijn veel vogels te vinden, en ook damherten leven hier. 

Zeehonden spotten op Neeltje Jans

Heerlijk uitwaaien op Neeltje Jans, een eiland halverwege de Oosterscheldekering. Dit natuurgebied is één van de jongste natuurgebieden van Nederland. Het is ontstaan na de bouw van de Stormvloedkering en gevormd door weer en wind. Wandel door het natuurgebied en speur naar zeehonden. Tip: de zeehonden liggen vaak te luieren in de baai bij de grote windmolen.