Z'ANDvillas
Wandelen natuur vakantiehuis Kamperland Zeeland Nederland

Mooie wandelingen in de omgeving

 

Kom tot rust en geniet van de Zeeuwse natuur tijdens uw verblijf bij Z'ANDvillas. Maak uw hoofd leeg tijdens een wandeling door de prachtige natuur in de omgeving van uw vakantievilla. Een prachtige wandeling over het strand bij zonsondergang, of wandel door natuurgebied De Schotsman of Oranjezon. Kom oog in oog te staan met Schotse Hooglanders of wilde paarden. Neem de tijd om de omgeving te ontdekken en te genieten van het mooie landschap.

 
Schotsman natuurgebied
 

Natuurgebied De Schotsman

Natuurgebied De Schotsman ligt op loopafstand van uw luxe vakantievilla. Wandel door het natuurgebied, langs de schorren en duinen waar de Schotse Hooglanders grazen. Deze wandeling duurt ongeveer 6km. Er zijn geen comfortabele paden, maar zo ontdekt u wel de mooiste plekjes. Op aanvraag kunt u deze wandeling ook samen met een boswachter maken. 

 
 

Natuurgebied Oranjezon

Tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle vindt u Natuurgebied Oranjezon. Vroeger een waterwingebied, maar tegenwoordig een prachtig natuurgebied met afwisselende landschappen. Wandel door de bossen, de duinen en over het strand. Geniet van de mooie natuur die Natuurgebied Oranjezon te bieden heeft. Naast de 200 vogelsoorten die in dit natuurgebied leven heeft u ook kans om wilde dieren zoals paarden, runderen en herten te spotten. De blauwe wandelroute biedt hiervoor de beste kansen. 

Nog even nagenieten van uw wandeling door dit mooie natuurgebied? Breng dan een bezoek aan Uitspanning Oranjezon. Hier kunt u genieten van een drankje op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen of tussen de dieren op de kinderboerderij. 

Wandelen Oranjezon natuurgebeid paard Zeeland
 

Zeehonden spotten op Neeltje Jans

Heerlijk uitwaaien op Neeltje Jans, een eiland halverwege de Oosterscheldekering. Dit natuurgebied is één van de jongste natuurgebieden van Nederland. Het is ontstaan na de bouw van de Stormvloedkering en gevormd door weer en wind. Wandel door het natuurgebied en speur naar zeehonden. Tip: de zeehonden liggen vaak te luieren in de baai bij de grote windmolen.  

 
Zeehonden spotten Zeeland

Stadswallen van Veere en het Veerse bos 

Vanaf de stadswallen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Veere en over het Veerse Meer. Onderweg komt u verschillende bankjes en hekjes tegen, waarop meer informatie staat over het verleden van Veere. Vervolg uw wandeling in het Veerse bos. De blauwe route is een favoriet. Wandel via verschillende bruggen en beklim de uitkijktoren. Een erg leuke route voor kinderen. 

 
Wandeling Veere Zeeland

Kasteel Westhove

Maak een wandeling door de Manteling van Walcheren langs waterpartijen, door de duinen en door lanen omzoomd door bomen. Bezoek het Middeleeuwse kasteel Westhove, of volg de slingerpaadjes en ontdek sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit gebied is niet alleen geliefd bij mensen, maar ook bij dieren. Er zijn veel vogels te vinden, en ook damherten leven hier. 

 
Wandelen natuur kasteel Westhove